İl Sağlık Müdürü Dr.Alpaslan EROL’dan Hasta Hakları Günü Münasebeti ile Hasta Ziyareti

Güncelleme Tarihi: 26/10/2018

26 Ekim Hasta Hakları Gününde İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan EROL eşliğinde Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Raşit İLHAN ve Hasta Hakları Birimi çalışanları ile ilimiz Devlet Hastanesinde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarına ziyaret gerçekleştirildi. Dr. Alpaslan EROL, özellikle yatan hastalar ile birebir sohbet ederek, sağlık hizmetlerimiz hakkında düşüncelerini sordu. Sonrasında hastalara karanfil dağıtarak Hasta Hakları Gününü kutladı.

Sağlık sektörü olarak kendimizi daha iyi bir yere taşıyabilmek adına hastalarımızın görüşleri ve düşünceleri bizim için değerlidir, diyerek devam eden Dr.EROL; Hasta Hakları  Birimimizin her zaman ulaşılabilir, tarafsız ve etkin hizmet sunmasını amaçlamaktayız. Bu bağlamda, hasta ve hasta yakınlarının memnuniyet ve şikâyetlerinin ortaya konması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bir sağlık kuruluşuna sağlık hizmeti almak için başvuran herkesin, hizmetten genel olarak faydalanma, eşitlik ilkesi içinde hizmete ulaşma, bilgilendirme, kuruluşunu seçme ve değiştirme, bilgi isteme, mahremiyet özeni, tedaviyi reddetme ve durdurma, sağlık hizmetini güvenli bir ortamda alma, dini vecibelerini yerine getirebilme ve saygınlık görme hakları vardır diyerek ziyaretini sonlandırdı.