09 Aralık 2016 Yazan

YARINLARIMIZ YAŞASIN MİNİK KALPLER ATSIN….

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Bebek Ölümleri İzleme Sistemi kapsamında; ilimizde ilk olarak düzenlenen Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı Halk Sağlığı Müdürü Dr.AlpaslanEROL’unbaşkanlığında düzenlendi. Çalıştayİlimiz Valisi Sn. Ahmet Turgay ALPMAN ve paydaş kurumlarında katıldığı yaklaşık 100 kişinin katılımıylagerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Taner BAŞARAN, bebek ölümlerinin Önlenmesi için Planlanan Çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra, Sayın Valimiz Ahmet Turgay ALPMANÇalıştayda yapmış olduğu konuşmasında; Sağlık Bakanlığınca Ülke genelinde yürütülen tüm program ve projelerin amacının toplum sağlığını geliştirerek gelişmiş ülkeler düzeyine ulaştırmak olduğunu belirterek bu konuya tam desteğini açıkladı.

Halk Sağlığı Müdürü Dr.Alpaslan EROL Sayın Valimizin desteği bizleri çalıştayımızda yüreklendirdiği gibi,bu husustakikatılımları vekonuya gösterdikleri ilgiye hassasiyete teşekkür ederek Çalıştayın amacı hakkında bilgiverdi.

Konuşmasında; Önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik yürütülen başarılı çalışmalar sonucu Ülkemizde bebek ölüm hızlarının hızla düştüğünü, 2015 yılında binde 7,6’ya indiğini belirtti. Hali hazırda Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Anne Oteli ve Gebe Okulundan anne ve gebelerimizin yararlandığını, Riskli gebelerimizin evlerinden alınarak gerekli takip tedavileri yapılmakta olup son 3 yılda da ilimiz ve hastane olarak ne kadar yol katettiğimizedeğindi. EROL;Bebek Ölümleri Bir Ülkenin gelişmişliğini gösteren en önemli gösterge olup son 5 yıldaki azalan bebek ölüm oranları ile Türkiye ortalamasının altına inmeyi hedeflediğimizi bunun için de anne eğitimlerinin devam edeceğini Anneler Bebeksiz Bebeklerimizde Annesiz kalmaması adına çalışmalarımıza işbirliği içerisinde devam etmemiz gerektiğine değindi. Bebek Ölümlerinin Önlenmesi ve alınması gereken tedbirler ile mevcut durumun iyileştirilmesine yönelik işbirliği içerisinde olup,İlimizin koşulları da göz önünde tutularak alınan kararların hayata geçirileceğini belirtti.

Konu hakkında halkımızın da tüm sağlık hizmetlerinden en üst düzeyde yararlanabileceklerini 15-49 yaş kadın izlemlerinde ve gebe bebek izlemlerinde aksatmadan yaptırabileceklerini bebek ölümlerinin önlenmesinde büyük rol oynadığını söyleyerek davette bulundu.

BAGLANTILAR